home | contact | Inloggen   

De Middenbouw (klas 7 en 8)

In de middenbouw is er een klein team van docenten en mentoren met ervaring in het voortgezet- en basisonderwijs. In de Middenbouw 'leer je hoe je het best kan leren'. Er is studiebegeleiding door de mentoren. In het periodeonderwijs leer je zelfstandig verslagen maken, opdrachten uitwerken en lesstof ordenen. Je werkt ook in groepjes aan werkstukken en presentaties en je hebt veel lessen met de hele klas. Daarnaast is er een plusklas voor snelle leerlingen en zijn er niveaugroepen vanaf het tweede leerjaar. Aan het einde van de Middenbouw wordt duidelijk welke examenroute voor jou de beste is: mavo of havo/vwo.

.

Klas 9 en 10

Vanaf de negende klas wordt er veel aandacht geschonken aan jouw ontwikkeling op cultureel, sociaal, politiek en economisch gebied. Daarom ga je vanaf dat moment elk schooljaar twee weken op stage. Aan het einde van klas 10 wordt het eerste deel van het vrijeschoolprogramma afgesloten met een mavo (vmbo-t) examen. Daarna ga je naar het MBO of begin je aan de tweede fase: klas 11 en 12.

.

Klas 11 en 12

In het vijfde en zesde leerjaar, de 11e en 12e klas, volg je een deel van de lessen op het Michaël college en een ander deel op Markenhage. Je bereidt je dan voor op het havo- of vwo-examen. Je kan daar alle bestaande profielen kiezen: Cultuur en Maatschappij (CM), Economie en Maatschappij (EM), Natuur en Gezondheid (NG) en Natuur en Techniek (NT). In klas 12 werk je gedurende een heel jaar aan een individueel afsluitingsproject: het eindwerkstuk. Je laat hiermee aan het einde van je opleiding zien waartoe je zelfstandig in staat bent.

.

Werkweek

Aan het begin van ieder schooljaar, ga je op werkweek. Naast een (hernieuwde) kennismaking, wordt er een week lang hard gewerkt. Het is een uitstekende voorbereiding op een jaar lang samen leren en samenwerken.

  Michaël College | Emerweg 31 | 4814 NA Breda | T (076) 543 18 88 | info@michaelcollege.nl | Ontwerp en realisatie SchoolMaster BV